downhill_facebook_04
and posted in BK Buzet, Downhill Buzet

Regionalna DH scena ponovo se okuplja na “Škrbini”,stazi koja sa svojih 1,7 km dužine i visinskom razlikom od 282 m privlači brojne DH zaljubljenike. Na prvi pogled radi se o jednoj nezahtjevnoj, ne previše tehničkoj stazi koju doslovno svaki DH početnik može odvesti. Iza te naizgled nevinosti, skriva se zapravo staza koja tek onim najbržima otkriva svoje prave čari.

Sa starte rampe na koti 346 m nadmorske visine kreće lagana uvertira na “flower field”, zatim najstrmiji dio staze pa dvostruka denivelacija na “kapelici”. Tu smo već skoro na polovici gdje se razvijaju i najveće brzine. Slijedi ulazak u prvi kanal (mnogima najzanimljiviji dio staze), zatim dva skoka, dvije oštre serpentine, drop i ulazak u drugi potok.

Po izlasku iz potoka slijedi desni bent i dolazak nam najveći skok staze, slijedi ravni dio kod dalekovoda i kicker za bacanje stila. Ovdje vozači ponovo skreću u kratku dionicu šume nakon čega prelaze preko tri stepenice na posljednjoj većoj strmini. Hvatanje daha za posljednja dva zavoja te dolazak u ciljnu ravninu.

Ovo sve najbrži do sada izveo je za 2:27,435 s , sa prosjekom od 41,63 km/h.

Comments are closed.