O utrci

Home »  Downhill Buzet »  O utrci

Biciklistički spust

Biciklistički spust jedna je od najekstremnijih i najatraktivnijih disciplina u brdskom biciklizmu i zanimanje za nju u velikom je porastu, kako u svijetu tako i kod nas. Kao i kod alpskog skijanja, natjecatelji se pojedinačno, velikom brzinom spuštaju niz padinu u utrci s vremenom. DH staza kombinacija je šumskih puteljaka i strmih dijelova s terenskim skokovima i ostalim tehnički zahtjevnim elementima (kamenje, korijenje, oštri zavoji, …) i traži od natjecatelja vrhunsku psihofizičku spremnost kao i adekvatnu opremu.

Sport Photo

BK Buzet

Biciklistički klub Buzet sportska je udruga osnovana početkom 2006. godine i članica je Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS). Od osnivanja do danas organizirali smo brojne biciklističke manifestacije rekreativnog i natjecateljskog karaktera. Na utrku “DH Buzet” redovito dolazi je preko 200 vozača i približno 3.500 gledatelja. Angažiranost i ozbiljnost u radu prepoznata je od strane HBS-a ali i Slovenskog biciklisitičkog saveza te se ova manifestacija i ove godine boduje za Hrvatski kup i Slovenski pokal.

Vrlo posebna lokacija

Za razliku od sličnih manifestacija u regiji, DH Buzet održava se u neposrednoj blizini urbane sredine, odnosno grada Buzeta koji ima fenomenalan geostrateški položaj. Blizina slovenske i talijanske granice razlog su brojnosti natjecatelja i gledatelja šire regije. 4.000 m od granice s Slovenijom, 400 m od centra Grada, 0 m od adrenalina.

pobjednik u cilju najbolje vrijeme

Grad Buzet i Buzet outdoor sport

Blizina grada razlog je zbog kojega utrka ima sav potreban infrastrukturni sadržaj (prilazni putevi, povezanost, parkirališta, voda, struja, internet), smještajne kapacitete, gastro ponudu te dodatni sadržaj (bike eXpo, koncerti, video radionica, …).

Upravo blizina grada ključni je element našeg uspjeha, posebno što se tiče promocije sponzora i dodatnih aktivnosti.
Projekt Buzet Outdoor osmišljen je s ciljem podizanja razine organizacije i koordinacije svih sportova koji spadaju pod Buzet outdoor, posebice podizanja razine kvalitete i informacija te prepoznatljivosti buzetskog područja po takvim sportovima.

Buzet Outdoor uključuje sportove: paragliding, zmajarenje, biciklizam, planinarenje, treking, jahanje, sportsko penjanje, motorcross, speleo avanture, let balonom, vožnja džipovima.

Najbolja publika na svijetu.

U 3 DANA PREKO 2.500 POSJETITELJA IZ ŠIRE REGIJE

Pridružite nam se na prazniku biciklizma.