Foto natječaj

Home »  Foto natječaj

Foto natječaj koji okuplja sve ljubitelje fotografije. Bitno je putem fotografije predstaviti biciklisitčku utrku, vozače, posjetitelje i zanimljive detalje. Dosad je natjecanje privuklo više od 85 sudionika i preko 700 fotografija. Cilj natječaja je putem masmedija što duže promovirati natjecanje i sponzore uključene u manifestaciju.

Općenito o natječaju

Natječaj je otvoren svim ljubiteljima fotografije (amaterima i profesionalcima). Foto natječaj biti će otvoren od 09. svibnja 2015. godine i trajati će do 24. svibnja 2015. godine tj. za vrijeme održavanja utrke na način:

  • od 09. svibnja 2015. godine do 24. svibnja 2015. godine u ponoć (00:00 h) zaprimaju se radovi,
  • od 25. svibnja 2015. godine do 28. svibnja 2015. godine vrši se pregled fotografija i izbor 3 najbolje,
  • 29. svibnja 2015. godine u 12:00 h objavljuju se pobjednici natječaja na službenoj stranici utrke – www.downhillbuzet.net i facebook stranici utrke

Pravila natječaja

Na natječaj se potrebno prijaviti isključivo u tajništvu utrke / press centru podizanjem akreditacije te ispunjavanjem obrasca o sudjelovanju u natječaju.

Organizator natječaja je Biciklistički klub Buzet. Natječaj traje od 09.5.2015. godine do 24.5.2015. godine u ponoć (00:00 sati).

Natječaj je namijenjen svim ljubiteljima fotografije, amaterima i profesionalnim fotografima. Tema natečaja je “DH kroz objektiv” kroz koji je moguće predstaviti: biciklističku utrku, vozače, posjetitelje uz stazu, zanimljive detalje i slično.

Natječaj je javan te je potrebno na prijavnici prilikom predaje fotografija navesti ime i prezime, adresu, kontakt (telefon, e-mail adresu) i/ili Internet stranicu autora.

Bilo kakvo pravo žalbe na proceduru natjecanja je isključeno. Potpisivanje prijavnice na ovaj natječaj natjecatelj izjavljuje da je pročitao i da prihvaća sve napisano u ovoj i niže napisanim točkama i dopušta da se materijali koje je prijavio uz prijavnicu (tekst i fotografije) bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije ovog ili bilo kojeg od nastavaka utrke u biciklističkom spustu “DH Buzet”.

Copyright i sva ostala autorska prava pripadaju fotografima. Tijekom izložbe prijavljenih radova, uz korištene fotografije bit će naznačeno ime i prezime njihovih autora.

Osobe direktno vezane uz organizaciju utrke nemaju pravo sudjelovanja.

Svaki Autor može sudjelovati u Natječaju s najviše 10 fotografija minimalne veličine 6MP (megapiksela). Za prijavu na natječaj važeće su autorske fotografije primljene na CD mediju ili slanjem fotografija na adresu elektronske pošte bk.buzet@gmail.com, u jednom od sljedećih formata: JPG, JPEG, TIFF. Natjecatelji koji šalju radove putem elektronske pošte zamolili bi da ne šalju u poruci više od 20 MB-a.

Tri najbolje fotografije ocjenjiti će stručni žiri u razdoblju od 25. svibnja 2015. godine do 28. svibnja 2015. godine.

Adresa organizatora : Biciklistički klub Buzet, Naselje Goričica 13, 52420 Buzet, Hrvatska HR

Nagradni fond foto natječaja

Nagradni fond sastoji se od :

Torba: KATA BAGS – Lite 443 DL
Monopod: MANFROTO 680B Compact
SD kartica: SanDisk Extreme PLUS SDHC 80 MB/s 32 GB

Po izboru tri najbolje fotografije njihovi će autori biti kontaktirani, te će oni, sukladno svom plasmanu, imati pravo prvoodabira jedne nagrade iz nagradnog fonda.

Proglašenje pobjednika

Organizator će po završetku ocjenjivanja stručnog žirija objaviti pobjednike natjecanja i dodijeliti im prigodne nagrade na upriličenoj izložbi fotografija.